Hårkan & Långan Jakt och Fiske

Hårkan & Långan Jakt och Fiske är ett Jämtländskt småskaligt familjeföretag som startades 1997. Verksamheten bedrivs sedan flera år tillbaka via företaget KALLSTA GÅRD.

Min ambition är att kunna erbjuda bekvämt boende i direkt anslutning till jakten och fisket. Jag har helt enkelt utgått ifrån hur jag vill ha det när jag jagar och fiskar. Självklart stämmer det med de allra flestas önskemål. Närheten till jakten och fisket, enkelhet men praktiskt. Detta förstår jag genom att många återkommer år efter år till våra jaktmarker och fiskevatten.

Företagets säte ligger i den lilla byn Kallsta, strategiskt belägen mellan de två systerälvarna Hårkan och Långan.

Här tas Du emot och får nyckeln till Din stuga, som vi också hoppas kan bli nyckeln till fina upplevelser i en natur som har mycket att bjuda av jakt, fiske och vildmarksupplevelser. 45 år bakom flugspöt, bindstädet och lika lång erfarenhet av jaktmarkerna borgar för jakt och fiske med hög kvalitet och boende i bekväma stugor som ligger intill fiskevattnen och på jaktmarkerna. Vi anordnar även flugfiskekurser med helpension för större och mindre grupper.

Här kan Du jaga och fiska i marker som tack vare den goda tillgången på fisk och vilt varit bebodda ända sedan stenåldern. Stenåldersfolket valde sina boplatser med omsorg, och tillgången på vilt och fisk var helt avgörande. Spåren i landskapet vid Långan och Hårkan talar sitt tydliga språk -
här fanns vad stenåldersfolket sökte. Ett femtiotal boplatser har lokaliserats i området och ett av världens tätaste fält av älgfångstgropar finns nära Långan.

Jakt och fiske är självklara aktiviteter vid Långan och Hårkan, men trakten har mycket mer än så att erbjuda. Här hittar du också äventyret, naturupplevelsen och den totala avkopplingen. I området finns även några av Jämtlands ledande kanot och turridningsföretag.

Välkommen att kontakta oss för bokning eller förfrågningar... OBS via mejl.

Kenneth Åström, Mobil: 070-314 41 28
E-post: info@jaktfiske.se
info@jaktfiske.com
Adressen är: Kallsta Gård 105, 836 92 Lit
Företaget har F-skatt.